Auto inkoop, bijvoorbeeld bij het inruilen van een voertuig.

Auto inkoop, dat is een term die verschillend kan worden uitgelegd, zowel vanuit de verkoper, als vanuit de koper zijn kant.

De term auto inkoop, wordt natuurlijk meestal gebruikt als een garage, of een handelaar, één of meerdere auto’s wil inkopen, om deze vervolgens weer door te verkopen aan anderen, en om op die manier geld te verdienen.

In dat geval is er natuurlijk ook altijd een verkoper.

Ook als je een auto wilt inruilen, en dus een ander voertuig wilt terug kopen, is er voor de garage of autohandelaar sprake van auto inkoop.

Natuurlijk is de garagehouder, of de autohandelaar erg blij dat je een auto koopt, maar de auto die jij gaat inruilen, en dat merk je toch wel vaak aan het in jouw ogen veel te lage bedrag dat je er voor krijgt, is het auto inkoop voor de garagehouder of handelaar.

Deze probeert het betreffende voertuig zo goedkoop mogelijk te kopen, want hij wil er wat op verdienen, als het lukt om jouw oude auto weer aan een ander te verkopen.


Aantal eigenaren, APK vervaldatum, energielabel, dagwaarde weten?. Vul het kenteken hieronder in.


h2>Auto inkoop en koerslijsten

Bij auto inkoop zal een handelaar normaliter altijd naar de gehanteerde autokoers kijken in de koerslijst van ANWB of Bovag.

Hierin staat eigenlijk gewoon de waarde van het voertuig, bij een bepaalde leeftijd, en een gemiddelde toestand.

Vandaar dat de garagehouder of handelaar ook altijd wel wat puntjes weet te vinden aan het voertuig dat je wilt inruilen. En alle deukejs, krasjes en ga zo maar door, zorgen er voor dat je minder krijgt voor het betreffende voertuig, dan dat je eigenlijk zou willen.

Maar, je gaat er meestal mee akkoord, mits het bedrag niet al te laag is, en de garagehouder of autohandelaar hebben vaak slechts een fractie betaald van de echte waarde, en kunnen bij verkoop weer wat geld verdienen aan jouw oude auto.

Weet wel, bij deze vorm van auto inkoop, is er altijd een onderhandelingsbasis, en de kopende partij heeft altijd een goede marge op de prijs die hij betaald, of aftrekt van de nieuwe auto die je koopt.

Dus je hoeft niet zomaar akkoord te gaan. Belangrijk is dan ook bij het inruilen van een auto, en dus bij de auto inkoop, dat je vooraf bekijkt wat je oude wagen nog waard is.

Dat kan je dus ook doen aan de hand van de koerslijsten, maar je kunt het voertuig nog veel beter laten taxeren.

Daarbij kom je precies te weten wat de inruilwaarde zou zijn, en je kunt dan ook veel beter onderhandelen over de aankoop, of inkoop auto.

Ook als je, bijvoorbeeld van een particulier, een auto wilt kopen, ook dan is er immers sprake van auto inkoop, alleen in dit geval ben jij de inkoper, kan je beter vooraf de waarde laten bepalen.

Want in dat geval ben je er zeker van, dat jij niet te veel betaald.

Related Posts

02 mrt
Energielabel auto

Het energielabel auto, kan je eigenlijk vergelijken met het energielabel huis of woning, waar de laatste tijd nogal wat om te doen is. Iedere verkoper van een huis of woning moet immers verplicht een energielabel overleggen bij verkoop, waar precies uit valt op te maken hoe veel energie verbruikt wordt. Kortweg kan je het energielabel

13 jan
Autodealers, merkendealers en autohandelaren

Autodealers, dat wil zeggen, merkendealers en autohandelaren, heb je natuurlijk in alle soorten en maten, ook voor wat betreft de kwaliteit die geleverd wordt. Vanzelfprekend gaan we er vanuit dat de meeste autodealers hun vak bijzonder goed uitoefenen, en dus een prima plek zijn om een nieuwe of tweedehands auto te kopen, zonder dat je

30 apr
Belastingvrije auto. Een droom die iedereen heeft.

De belastingvrije auto. Een droom die natuurlijk iedere Nederlander van tijd tot tijd zal hebben, want wie wil er in Nederland niet de hoge kosten voor de wegenbelasting en de BPM omzeilen, en wie wil er nu niet rondrijden in een belastingvrije auto? Maar voor de meeste voertuigen moet je in Nederland gewoon belasting betalen.

Reacties

Geef een reactie