Auto inkoop, bijvoorbeeld bij het inruilen van een voertuig.

Auto inkoop, dat is een term die verschillend kan worden uitgelegd, zowel vanuit de verkoper, als vanuit de koper zijn kant.

De term auto inkoop, wordt natuurlijk meestal gebruikt als een garage, of een handelaar, één of meerdere auto’s wil inkopen, om deze vervolgens weer door te verkopen aan anderen, en om op die manier geld te verdienen.

In dat geval is er natuurlijk ook altijd een verkoper.

Ook als je een auto wilt inruilen, en dus een ander voertuig wilt terug kopen, is er voor de garage of autohandelaar sprake van auto inkoop.

Natuurlijk is de garagehouder, of de autohandelaar erg blij dat je een auto koopt, maar de auto die jij gaat inruilen, en dat merk je toch wel vaak aan het in jouw ogen veel te lage bedrag dat je er voor krijgt, is het auto inkoop voor de garagehouder of handelaar.

Deze probeert het betreffende voertuig zo goedkoop mogelijk te kopen, want hij wil er wat op verdienen, als het lukt om jouw oude auto weer aan een ander te verkopen.


Aantal eigenaren, APK vervaldatum, energielabel, dagwaarde weten?. Vul het kenteken hieronder in.


h2>Auto inkoop en koerslijsten

Bij auto inkoop zal een handelaar normaliter altijd naar de gehanteerde autokoers kijken in de koerslijst van ANWB of Bovag.

Hierin staat eigenlijk gewoon de waarde van het voertuig, bij een bepaalde leeftijd, en een gemiddelde toestand.

Vandaar dat de garagehouder of handelaar ook altijd wel wat puntjes weet te vinden aan het voertuig dat je wilt inruilen. En alle deukejs, krasjes en ga zo maar door, zorgen er voor dat je minder krijgt voor het betreffende voertuig, dan dat je eigenlijk zou willen.

Maar, je gaat er meestal mee akkoord, mits het bedrag niet al te laag is, en de garagehouder of autohandelaar hebben vaak slechts een fractie betaald van de echte waarde, en kunnen bij verkoop weer wat geld verdienen aan jouw oude auto.

Weet wel, bij deze vorm van auto inkoop, is er altijd een onderhandelingsbasis, en de kopende partij heeft altijd een goede marge op de prijs die hij betaald, of aftrekt van de nieuwe auto die je koopt.

Dus je hoeft niet zomaar akkoord te gaan. Belangrijk is dan ook bij het inruilen van een auto, en dus bij de auto inkoop, dat je vooraf bekijkt wat je oude wagen nog waard is.

Dat kan je dus ook doen aan de hand van de koerslijsten, maar je kunt het voertuig nog veel beter laten taxeren.

Daarbij kom je precies te weten wat de inruilwaarde zou zijn, en je kunt dan ook veel beter onderhandelen over de aankoop, of inkoop auto.

Ook als je, bijvoorbeeld van een particulier, een auto wilt kopen, ook dan is er immers sprake van auto inkoop, alleen in dit geval ben jij de inkoper, kan je beter vooraf de waarde laten bepalen.

Want in dat geval ben je er zeker van, dat jij niet te veel betaald.

Related Posts

13 apr
Sloopauto. Dat is simpelweg een auto zonder waarde.

Een sloopauto. Dat is simpelweg een auto, die alleen nog maar goed genoeg is om naar de sloop te brengen. En dat is overigens ook verplicht, want een sloopauto mag je niet zomaar ergens parkeren, en ook niet in een rivier dumpen of ergens in het dichtbeboste bos. Mocht je dat overigens toch doen, dan

02 okt
Dagwaarde auto

De dagwaarde auto kan je heel makkelijk berekenen. Maar wat is de dagwaarde auto nu precies? Wat is de dagwaarde auto? Alles wat je koopt, wordt in de loop der tijd natuurlijk steeds minder waard, op enkele uitzonderingen na. Zo is bijvoorbeeld een huis niet afhankelijk van de waarde van de dag. Hoewel dat ook

08 dec
Occasions. Veilig een tweedehands auto kopen.

Occasions, of tweedehands auto’s, zijn er natuurlijk te kust en te keur. Er zijn immers veel autohandelaren en merkendealers, die verschillende occasions in de aanbieding hebben, en ook veel particulieren bieden hunt auto te koop aan. Door de grote hoeveelheid occasions, waar je uit kunt kiezen als je een andere tweedehands auto wilt kopen, wordt

Reacties

Geef een reactie