Dagwaarde auto

De dagwaarde auto kan je heel makkelijk berekenen. Maar wat is de dagwaarde auto nu precies?

Wat is de dagwaarde auto?

Alles wat je koopt, wordt in de loop der tijd natuurlijk steeds minder waard, op enkele uitzonderingen na. Zo is bijvoorbeeld een huis niet afhankelijk van de waarde van de dag. Hoewel dat ook weer niet helemaal waar is. De waarde van een huis is afhankelijk van de marktwerking. Is er veel vraag naar huizen en woningen, dan gaan de prijzen omhoog. Is er minder vraag, zoals we bijvoorbeeld de laatste jaren hebben meegemaakt door de crisis, dan dalen de prijzen van huizen. Dat is tot op zekere hoogte anders dan bij de dagwaarde auto.

Tot op zekere hoogte. En dat moeten we even verduidelijken. De eerste twintig tot dertig jaar, neemt de dagwaarde auto steeds verder af, en die afname begint eigenlijk al als je met een gloednieuwe auto voor de eerste keer gaat rijden. Maar, wordt een auto ouder, we spreken dan over een youngtimer, of als een auto ouder is dan 40 jaar een oldtimer, dat gaat de prijs die voor het voertuig betaald wordt, ineens omhoog. Natuurlijk halen de meeste voertuigen geen leeftijd van 40 jaar of ouder, en dat is ook de reden dat er voor een oldtimer weer relatief meer betaald wordt.


De dagwaarde van je auto weten? Dat kan met het online taxatierapport! Vul je kenteken hieronder in en klik op de oranje knop.


Bij de dagwaarde auto moet je dus uitgaan van voertuigen die nog geen youngtimer of oldtimer zijn, en bij dit soort voertuigen neemt dan ook de waarde gestaag af. Doordat bijvoorbeeld de motor en de onderdelen slijten, er meer deukjes en krassen komen, en vooral omdat de onderhoudskosten toenemen. De dagwaarde auto, is eigenlijk bepalend voor bijvoorbeeld de verkoopwaarde en de inruilwaarde. Hoe ouder het voertuig, hoe lager de verkoopwaarde en de inruilwaarde. Althans, zolang er nog geen sprake is van youngtimer of oldtimer.

Ingewikkeld?

Ja, absoluut. Maar als je gewoon de autowaarde wilt weten, omdat je het voertuig wilt verkopen of inruilen, dan hoef je ook niet stil te staan bij deze uitleg. Je wilt immers gewoon weten wat je er voor krijgt, en dat kan heel gemakkelijk. Je kunt natuurlijk bijvoorbeeld in de koerslijst van Bovag of Anwb kijken, maar ook dat kan ingewikkeld zijn. Je kunt natuurlijk vragen of een garage een taxatie wil doen, maar dat is vaak toch wel erg prijzig.

Omdat je dit artikel nu al aan het lezen bent, kan dat allemaal veel gemakkelijker, en vooral veel voordeliger. Je bent namelijk precies op de juiste plek voor een taxatie. Vul gewoon je gegevens in, en het betreffende kenteken, betaal slechts € 9,95, en binnen enkele minuten rolt een compleet taxatierapport in je postvak in. En dan weet je precies wat de dagwaarde auto is, de inruilwaarde, en de verkoopwaarde.

Related Posts

13 jan
Autodealers, merkendealers en autohandelaren

Autodealers, dat wil zeggen, merkendealers en autohandelaren, heb je natuurlijk in alle soorten en maten, ook voor wat betreft de kwaliteit die geleverd wordt. Vanzelfprekend gaan we er vanuit dat de meeste autodealers hun vak bijzonder goed uitoefenen, en dus een prima plek zijn om een nieuwe of tweedehands auto te kopen, zonder dat je

18 sep
Nieuwe auto kopen

Een spiksplinter nieuwe auto kopen, of misschien liever toch een nieuwe tweedehands auto kopen? Het probleem met een tweedehands, is natuurlijk, dat je niet zoveel weet van het voertuig. Je ziet immers alleen die leuke auto staan bij de dealer, een handelaar, of misschien wel ergens particulier te koop. Je gaat natuurlijk kijken, loopt eens

13 apr
Sloopauto. Dat is simpelweg een auto zonder waarde.

Een sloopauto. Dat is simpelweg een auto, die alleen nog maar goed genoeg is om naar de sloop te brengen. En dat is overigens ook verplicht, want een sloopauto mag je niet zomaar ergens parkeren, en ook niet in een rivier dumpen of ergens in het dichtbeboste bos. Mocht je dat overigens toch doen, dan

Reacties

Geef een reactie