Inruilwaarde auto

De inruilwaarde auto, dus simplistisch gezegd de waarde, als je een andere, vaak nieuwe, auto terug koopt, valt natuurlijk niet makkelijk te berekenen. Er spelen namelijk allerlei factoren een rol, die enerzijds met het in te ruilen voertuig te maken hebben, en anderzijds met de relatie tussen koper en verkoper.

De Inruilwaarde auto bepalen

De toestand van het voertuig

De toestand van het voertuig, en we bedoelen daar voornamelijk mee hoe het voertuig er uit ziet, maar ook de technische toestand van de auto, is natuurlijk de meest bepalende factor voor de inruilwaarde. Ziet een auto er niet goed uit, bijvoorbeeld schade, deukjes of krassen, dan zal de inruilwaarde beduidend minder zijn, dan wanneer er van een vlekkeloos uiterlijk gesproken kan worden. In dat geval kunnen zelfs oudere voertuigen nog een erg goede inruilwaarde opleveren. Ook de technische toestand is natuurlijk bepalend. Een slecht werkende motor, zal bijvoorbeeld de waarde bij inruil sterk negatief beïnvloeden.


Inruil-, handels- en verkoopwaarde van je voertuig weten? Vul je kenteken hieronder in en klik op de oranje knop.


Relatie koper en verkoper

Misschien wel nog meer bepalend, is de relatie die je mogelijkerwijs hebt met de dealer of de handelaar, waar je de auto wilt inruilen. Rij je al jaren hetzelfde merk, dan zal de dealer je vaak een hogere inruilwaarde geven, dan wanneer je een ander merk wilt inruilen dan waar de dealer een dealerschap van heeft. Een relatie met een dealer, kan je dus best wel veel geld opleveren, temeer omdat de dealer je graag als klant wilt behouden, en dus vaak geneigd is een hogere inruilwaarde te geven. Daarbij moet je bedenken, dat er een groot verschil zit tussen de zogenoemde cataloguswaarde, en de prijs die de dealer aan de fabrikant van het merk betaald. Deze marge, wordt best wel vaak door de dealer gebruikt, om wat extra inruilwaarde te geven. Ruil je de wagen in bij een handelaar, die dus normaal gesproken niet merkgebonden is, kan de opbrengst dus behoorlijk lager zijn.

De waarde berekenen

De inruilwaarde is dus afhankelijk van een groot aantal factoren, en kan dus sterk afhangen waar je wilt gaan inruilen. Toch willen veel mensen graag een indicatie van de inruilwaarde hebben, voordat met dealer of handelaar wordt onderhandeld over de prijs van een nieuwe of tweedehands auto, waarbij je je auto wilt gaan inruilen.

Wil je zo’n indicatie, dan ben je precies op de juiste website! Natuurlijk kunnen wij niet altijd zien hoe de technische toestand of het uiterlijk zijn, en we weten natuurlijk ook niet wat voor een relatie je hebt met de betreffende dealer of handelaar. Toch kunnen wij je een erg goede indicatie geven van de inruilwaarde van jouw auto, en veel andere voertuigen. En we kunnen dus de waarde vrij nauwkeurig bepalen. Die indicatie krijgen, gaat ook heel makkelijk. Vul het kenteken in, en je gegevens, betaal slechts € 9,95, en binnen enkele minuten krijg je een compleet taxatierapport in je emailbox. Daarin staat vanzelfsprekend ook prominent, de waarde van het betreffende voertuig! Wacht dus niet langer als je de inruilwaarde wilt weten, en vul snel je gegevens in.

Related Posts

08 sep
Wat is mijn auto waard?

Dat is een vraag, die een gemiddelde autobezitter zich toch wel met enige regelmaat zal stellen, en het is een vraag die normaliter niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Allereerst moet je je afvragen, welke waarde wil je weten, bij de vraag, Wat is mijn auto waard? Bedoel je de inruilwaarde, de waarde voor verzekering,

13 apr
Sloopauto. Dat is simpelweg een auto zonder waarde.

Een sloopauto. Dat is simpelweg een auto, die alleen nog maar goed genoeg is om naar de sloop te brengen. En dat is overigens ook verplicht, want een sloopauto mag je niet zomaar ergens parkeren, en ook niet in een rivier dumpen of ergens in het dichtbeboste bos. Mocht je dat overigens toch doen, dan

21 nov
Schadeautos

Schadeautos kunnen een voordelige manier zijn, om een andere of nieuwe tweedehands auto te kopen, waarbij je natuurlijk wel erg op moet letten wat je koopt. Het zijn immers schadeautos waar we het over hebben, en de schade aan de auto kan simpelweg te groot zijn om er nog wat moois van te kunnen maken.

Reacties

Geef een reactie