Kilometerstand check

De kilometerstand check is tegenwoordig gelukkig mogelijk, en heeft enorm grote voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk, dat je meteen kunt zien als er iets niet klopt met de kilometerstand.

In het verleden was de stichting Nationale Auto Pas verantwoordelijk voor de kilometerstandregistratie, maar de RDW heeft deze registratie per 1 januari 2014 overgenomen, voor personenauto’s en lichte bedrijsvoertuigen.

Sinds begin 2014 is het dan ook wettelijk verplicht om de kilometerstanden door te geven, en fraude met de kilometerstandteller is strafbaar geworden.

Een goede ontwikkeling, nadat in het verleden vele autokopers de dupe waren geworden door fraude met de teller. Het was immers erg makkelijk om de tellerstand terug te draaien, maar met de kilometerrstand check, is fraude nagenoeg niet meer mogelijk.


Kilometerstand check voor jouw voertuig doen? Dat kan! Vul je kenteken hieronder in en klik op de oranje knop.


Verplicht kilometerstanden te registreren

Sinds kort is het dus verplicht om de kilometerstanden te registreren.

1. Bij de APK keuring.
2. Bij tenaamstelling als er sprake is van verkoop.
3. Als het voertuig wordt opgenomen in de bedrijfsvoorraad.
4. Als het voertuig wordt aangemeld voor export.
5. Als het voertuig gedemonteerd of gesloopt wordt.
6. Als in het voertuig een LPG installatie wordt ingebouwd, of een tachograaf, een alcoholslot of een taxiboordcomputer.
7. En de kilometerstanden moeten worden geregistreerd als he voertuig een werkplaatsbezoek brengt, en het factuurbedrag hoger is dan 150 euro, inclusief BTW, zoals bij reparaties, groot of klein onderhoud, vervangen van banden, maar ook bij recall acties en garantiewerkzaamheden.

Je ziet dat de stand van de teller, die uit de kilometerstand check komt, op vele momenten wordt geregistreerd. Deze verplichting, waar je natuurlijk als eerlijk voertuighouder niet zo veel van merkt, heeft grote voordelen.

Mogelijke opties in de kilometerstand check

Bij de kilometerstand check kunnen er simpelweg drie uitkomsten zijn, Logisch, Onlogisch, of Geen oordeel.

De uitkomst Logisch wil zeggen dat alles in orde is, en de kilometerstanden oplopend zijn.

De uitkomst Onlogisch, en de term geeft dat al aan, wil zeggen dat er naar alle waarschijnlijkheid iets niet klopt, want de kilometerstanden zijn niet oplopend. En dat kan natuurlijk niet. Immers, zelfs bij achteruitrijden, draait de teller niet terug.

Bij Geen oordeel, kan er geen uitkomst gegeven worden, en dit kan voorkomen als

1. Het voertuig een 5-cijferige teller heeft.
2. De teller in het verleden is vervangen.
3. Er te weinig standen zijn doorgegeven om een oordeel te vellen.
4. Het voertuig is vanuit het buitenland ingevoerd in Nederland.
5. Volgens de NAP standen was er een onlogische teller reeks.

Omdat deze registratie pas begin 2014 werd ingevoerd, kan bij de kilometerstand check, nog redelijk vaak als uitkomst Geen oordeel komen, want de tellerstanden voor 2014 zijn immers niet door de RDW geregistreerd.

Related Posts

21 nov
Schadeautos

Schadeautos kunnen een voordelige manier zijn, om een andere of nieuwe tweedehands auto te kopen, waarbij je natuurlijk wel erg op moet letten wat je koopt. Het zijn immers schadeautos waar we het over hebben, en de schade aan de auto kan simpelweg te groot zijn om er nog wat moois van te kunnen maken.

13 jan
Autodealers, merkendealers en autohandelaren

Autodealers, dat wil zeggen, merkendealers en autohandelaren, heb je natuurlijk in alle soorten en maten, ook voor wat betreft de kwaliteit die geleverd wordt. Vanzelfprekend gaan we er vanuit dat de meeste autodealers hun vak bijzonder goed uitoefenen, en dus een prima plek zijn om een nieuwe of tweedehands auto te kopen, zonder dat je

08 sep
Wat is mijn auto waard?

Dat is een vraag, die een gemiddelde autobezitter zich toch wel met enige regelmaat zal stellen, en het is een vraag die normaliter niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Allereerst moet je je afvragen, welke waarde wil je weten, bij de vraag, Wat is mijn auto waard? Bedoel je de inruilwaarde, de waarde voor verzekering,

Reacties

Geef een reactie